23948sdkhjf

Ny vd på Oasmia

Kvalitetschefen Mikael Asp tar över rodret på läkemedelsföretaget.
Mikael Asp har utsetts till ny vd för läkemedelsbolaget Oasmia. Han efterträder Julian Aleksov, som i sin tur föreslås bli ny styrelseordförande i bolaget. Det framgår av kallelsen till Oasmias extra bolagsstämma den 28 maj, då bolagets sittande styrelseordförande Joel Citron har meddelat att han önskar avgå.

Mikael Asp har tidigare arbetat i ledningen på Oasmia där han anställdes år 2013. Han är i dagsläget Head of Quality Assurance på bolaget och har mångårig erfarenhet av arbete inom internationell läkemedelsindustri, skriver bolaget.

Julian Aleksov, en av bolagets grundare, har varit vd och styrelseledamot sedan bolagets bildande.

Oasmias styrelse föreslår dessutom ett bemyndigande för att besluta om att kunna emittera nya aktier innebärande en ökning av aktiekapitalet till max 1,5 miljoner kronor utöver den aktiekapitalökning, som kan bli följden av tidigare bemyndiganden, vilka gäller fram till nästa årsstämma.

Bemyndigandet begärs bland annat mot bakgrund av stärkta marknadssatsningar i USA, Ryssland och olika marknader i Asien. Oasmia har tidigare också meddelat att det överväger en sekundärnotering på amerikanska Nasdaq. Styrelsen hänvisar även till möjligheten att genomföra eventuella förvärv.

Läs mer om Oasmia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063