23948sdkhjf

Vibrosense får EU-pengar

Tilldelas 50 000 euro för sitt instrument för diagnosticering av känselbortfall i diabetesfötter.
Det Malmöbaserade medtechbolaget Vibrosense Dynamics har tilldelats 50 000 euro, motsvarande drygt 460 000 kronor, genom EU:s finansieringsprogram Horizon 2020. Pengarna ska användas till att ta fram en affärsplan för bolagets instrument för diagnostik av nervskador, neuropati, genom att mäta känselförändringar i fötterna hos diabetespatienter.

- Efter kommissionens omfattande granskning har vi fått ännu ett kvitto på att vår produkt och metod är unik och kan bidra positivt genom att finna känselnedsättning i mycket tidigt skede. Pengarna kommer att användas till att analysera marknaden och ta fram en gedigen affärsplan, det som styrelsen benämnt market due dilligence, säger Toni Speidel, vd Vibrosense Dynamics, i ett pressmeddelande.

Planen är att anslaget från Horizon 2020, ska kunna följas upp av ett efterföljande, fas 2-anslag som kan uppgå till fem miljoner euro, motsvarande 46 miljoner kronor, som mest. Ansökan om detta ska skickas in efter att bolaget avslutat den första fasen, om cirka sex månader.

Vibrosense Dynamics instrument , Vibrosense Meter, baseras på bolagets egenutvecklade metod multifrekvens vibrametri. Bolaget bedriver redan försäljning av instrumentet för upptäckt av nedsatt vibrationskänsel i händer och fingrar. Det används i dagsläget vid Arbets- och Miljömedicin i Sverige och Norge samt inom företagshälsovården. Syftet är att förebygga vibrationsskador genom att upptäcka tidiga känselförändringar. Instrumentet är baserat.

Nu arbetar bolaget tillsammans med läkare och forskare i Lund och Malmö med att utveckla ett liknande instrument för fötterna. Förhoppningen är att instrumentet, som det nya anslaget går till, ska vara färdigt under andra halvåret 2017.

Den 4 maj tog Vibrosense Dynamics klivet in på börslistan Aktietorget .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063