23948sdkhjf

Alligator får 18,6 miljoner

Tankar kassan och inleder klinisk cancerstudie.
Det Lundabaserade bioteknikbolaget Alligator Bioscience har tagit in 18,6 miljoner kronor genom en nyligen utförd emission. Emissionen berörde främst de aktieägare som inte tecknat aktier i de riktade emissioner som bolaget genomfört under de senaste åren. En av dessa genomfördes i början av våren 2015. Årets två emissioner har gemensamt tillfört bolaget cirka 73 miljoner kronor.

I slutet av april meddelade Alligator Bioscience att den första patienten påbörjat sin behandling i bolagets pågående fas I-studie med antikroppen ADC-1013, en antikropp som stimulerar immunförsvaret genom att verka aktiverande på immunreceptorn CD40.

Studien ska genomföras vid fem olika centra, i Sverige, Danmark och Storbritannien. Där testas en behandling med ADC-1013 mot solida tumörer. Den ska totalt omfatta 40 patienter. Förhoppningen med studien är att inte bara kunna utvärdera behandlingens tolererbarhet utan att även få en indikation om dess kliniska effekt.

- Intresset för att delta i studien har varit enormt, vilket har gjort att den första patienten fick inleda sin behandling vid Akademiska sjukhuset i Uppsala redan tre veckor efter att patientrekryteringen inletts. ADC-1013 tolererades väl och kunde inte kopplas ihop med några signifikanta biverkningar. Hittills har vi inlett verksamhet på två sajter och vi hoppas att alla fem ska vara aktiva inom kort, säger doktor Per Norlén, medicinsk chef på Alligator Bioscience, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078