23948sdkhjf

Cellaviva flyttar till Huddinge

I juni flyttar stamcellsbanken in i nya skräddarsydda lokaler i Novum.
Sveriges första kommersiella biobank för navelsträngsblod Cellaviva flyttar in i Life Science-fastigheten Novum i Huddinge utanför Stockholm i juni. Just nu bygger fastighetsbolaget Hemsö om lokalerna i samråd med Cellaviva för att skapa verksamhetsanpassade ytor.

Cellaviva har utvecklats ur ett projekt från KI Innovations och är en privat navelsträngsblodbank för familjesparande av stamceller. Det som sparas är helblod som, utöver hematologiska stamceller, även är rikt på andra stamceller som kan komma att bli medicinskt intressanta i framtiden inom det område som kallas regenerativ medicin. På grannfastigheten i Huddinge uppför Hemsö tillsammans med SveaNor ytterligare två Life Science-fastigheter med inflyttning från 2016.

En av storägarna i Cellaviva är diabetesbolaget Diamyd, som hoppas att biobankens framtida verksamhet, där forskare ska kunna beställa stamceller , bland annat ska ge upphov till nya behandlingar mot typ 1-diabetes som kan komplettera effekten hos Diamyds immunomodulerande diabetesvaccin.

Läs mer på kemivarldenbiotech.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078