23948sdkhjf

Nya frysar för ultralåga temperaturer

TSX-frysarna från Thermo Fisher Scientific sparar på miljön och kan rymma 600 boxar med prover.


De nya TSX-frysarna är gjorda för ultralåga temperaturer (-80 grader Celsius) och ska leverera lägre elförbrukning och mindre oljud, kombinerat med högre effektivitet och högre säkerhet för proverna.

TSX-frysarna kommer från Thermo Fisher Scientific och använder naturliga kylmedium för att spara på miljön och få en effektivare kylning. De använder upp till 50 procent mindre energi än traditionella frysar för ultralåga temperaturer. Dessutom erbjuder de en temperaturstabilitet som hela tiden anpassar sig till omgivningen.

Den kanske viktigaste nyheten är att TSX har en teknologi kallad V-Drive som justerar kompressorns hastighet till användningen. Det gör att om frysen ofta öppnas så blir det lättare att återuppta rätt temperatur jämfört med vanliga frysar där kompressorn bara går i en och samma hastighet. På samma sätt bidrar V-Drive till att göra frysen mycket tyst, ner till 46 decibel när frysen används under stabila förhållanden.

600 boxar kan förvaras på ett fotavtryck som mäter en dryg kvadratmeter. Frysen styrs via en pekskräm och har en inbyggd dator och USB-port för lagring och hantering av data.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081