23948sdkhjf

Syntetisera egna gener direkt på labbänken

Bioxp 3200 System från Synthetic Genomics Inc kan bygga 32 konstrukt på upp till 1,8 kilobaser i en körning.


Med Bioxp 3200 System kan man sätta ihop långa DNA-fragment direkt på labbänken. Upp till 32 konstrukt på mellan 400 och 1,8 kilobaser kan byggas ihop på plattformen i en körning. Fragmenten är sedan redo för sekvensering som kvalitetskontroll, eller vidare påbyggnad till ännu större fragment, eller kloning in i vektorer.

Företaget bakom instrumentet heter Synthetic Genomics Inc, och idén är att användaren bestämmer vilka sekvenser som ska byggas och beställer dessa på leverantörens hemsida på internet. Användaren får sedan hem ett kit med reagens som består av Bioxp oligos och Bioxp reagens. Allt laddas på maskinen och syntesen tar från 12 till 17 timmar. Endast de fyra vanliga nukleotiderna A, T, C och G kan användas.

Den beräknade mängden DNA som kommer ut är cirka 200 nanogram per konstrukt av dubbelsträngad PCR produkt i 45 mikroliter TE-buffert, men mängden DNA kan variera något. Förhoppningen är att systemet ska göra det enklare för användarna att själva bygga olika konstrukt eller gener och därmed öka effektiviteten i forskningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063