23948sdkhjf

De vill köpa Aerocrine

Brittiska Circassia erbjuder 1,78 miljarder kronor för medtechbolaget.
I slutet av april meddelade Aerocrine att företaget bedrev diskussioner med en tredje part om ett eventuellt uppköp av medtechbolaget. Under fredagen förra veckan meddelade företaget att Oxford-baserade Circassia Pharmaceuticals, som fokuserar sin verksamhet kring immunterapi mot allergi, nu har lämnat ett bud.

Enligt budet erbjuder sig Circassia att betala aktieägarna 2,55 kronor kontant per aktie i Aerocrine, med villkoret att bolaget får köpa minst 90 procent av alla aktier. Det innebär att den totala summan kan landa på drygt 1,78 miljarder kronor.

Aerocrines styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera budet, då en kombination av bolagen förväntas bli en starkare aktör på marknaden för att bedriva försäljning av Aerocrines produkter.

Bolagets största ägare är danska Novo A/S och Investor, som tillsammans äger ungefär 50 procent av bolagets aktier. Båda har på vissa villkor accepterat budet.

Aerocrine utvecklar och säljer medicinteknik för mätning av kväveoxid i utandningsluften, Fractional exhaled Nitric Oxide, Feno. Instrumenten – Niox Vero och Niox Mino – kan användas för att uppskatta förekomsten av inflammation i luftvägarna vid exempelvis astma.

Läs mer om Aerocrine.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078