23948sdkhjf

Fördröjd tillväxt för Vigmed

En justering av bolagets produkter för nålsticksskydd får Vigmed att ge upp sitt försäljningsmål.
I sin rapport från det första kvartalet 2015 redovisar medtechbolaget Vigmed en försäljning på 1,5 miljoner kronor. Under samma period förra året låg motsvarande siffra på noll kronor. Däremot minskade rörelseresultatet, som landade på -9,1 miljoner kronor (-5,6), liksom resultatet per aktie som blev -0,21 kronor (-0,15).

Under förra året fokuserade Helsingborgsbaserade Vigmed på lansering av sina nålsticksskyddande produkter på nya marknader, bland annat Tyskland , Österrike och Frankrike . Nu finns produkterna i elva länder, vilket avspeglade sig i bolagets ökade försäljning under årets första kvartal

- I januari inkom dock feedback från några av Vigmeds kunder i relation till en detaljkonstruktion som kan påverka robustheten av produktlinjen Clip Winged. Problemet var i sig inte av det slag som kräver ett återkallande av produkterna, men samtliga distributörer informerades och erbjöds att byta ut befintligt lager av de berörda produkterna, skriver Vigmed i sin rapport.

Produkter med en uppdaterad design ska finnas hos bolagets distributörer från och med juli i år. Justeringarna av Clip Winged kommer att fördröja försäljningsutvecklingen, vilket innebär att bolaget inte kommer att nå sitt mål med en försäljning på 50 miljoner kronor år 2015.

- Det är i nuläget svårt att förutse hur snabb försäljningstillväxt vi kommer att ha under året, varför vi har beslutat att inte kommunicera någon ny försäljningsprognos för 2015. Den pågående marknadslanseringen av Clip-linjen och den kommande lanseringen av Switch tillåter dock oss alla att se fram emot de kommande kvartalen med stor tillförsikt, säger Vigmeds vd, Finn Ketler, i rapporten.

I slutet av april tog Vigmed klivet från börslistan Nasdaq First North till First North Premier . Bytet var enligt bolaget ett första steg mot en listning på Stockholmsbörsens huvudlista Nasdaq Stockholm, Small Cap.

Läs mer om Vigmed.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344