23948sdkhjf

Lanserar i Kina

Moberg Pharmas distributör inleder lanseringen av nagelsvampsprodukten Kerasal Nail på den kinesiska marknaden.
I dag tisdag meddelar Moberg Pharma att läkemedelsbolagets partner Menarini Asia-Pacific har inlett lanseringen av nagelsvampsprodukten Kerasal Nail i Kina. Lanseringen passar väl in i bolagets ökade fokus på Asien , som förväntas bli den snabbast växande marknaden för bolaget under år 2015.

Moberg Pharmas distributionsavtal med Menarini Group, där Menarini Asia-Pacific ingår, gäller Italien, Kina samt åtta länder i Sydostasien och lanseringen av bolagets produkter har sedan tidigare inletts i Malaysia, Singapore och Hong Kong.

Moberg Pharma bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av receptfria produkter. Kerasal Nail är bolagets huvudprodukt och under år 2014 ökade läkemedlets marknadsandel i USA med 22 procent. I Kanada, där behandlingen lanserats under varumärket Emtrix, var läkemedlet marknadsledande och stod för 50 procent av försäljningen av receptfria nagelsvampsbehandlingar i slutet av året.

Marknaderna utanför USA och Europa stod under 2014 för elva procent av Moberg Pharmas totala försäljning, med en summa på 22 miljoner. Denna siffra förväntas öka under året, på grund av ett ökat fokus på Asien.

Läs mer om Moberg Pharma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078