23948sdkhjf

Han tar plats i den virtuella ledningsgruppen

Advokaten Stefan Wendén tar plats i forskningsparken Medeons första virtuella ledningsgrupp.
Stefan Wendén, advokat och managing partner på advokatfirman Moll Wendén, tar plats i den Malmöbaserade forskningsparken Medeons första virtuella ledningsgrupp. Det nya konceptet ska inledningsvis testas på inkubatorbolaget Richter Life Science Development , som grundats av Agneta Richter Dahlfors, professor i mikrobiologi vid Karolinska Institutet.

I grunden har Stefan Wendén en juristutbildning från Lunds universitet, där han tog ut en kandidatexamen år 1984. Tillsammans med kollegor från advokatfirman Linklaters grundade han år 2003 Moll Wendén Advokatbyrå, där han är delägare. Han har erfarenhet av rådgivning inom främst bolags- och avtalsrätt, fastighetsrätt, M&A, immaterialrätt, marknadsrätt samt it-rätt, riktad mot både svenska och internationella bolag.

Tanken med Medeons virtuella ledningsgrupper, där medlemmarna inte är anställda av inkubatorbolaget i fråga, är att de ska anpassas och uppdateras kontinuerligt för att alltid kunna bidra med de kompetenser som behövs för tillfället, exempelvis IP, juridik, ekonomi och affärs- och organisationsutveckling.

Richter Life Science Development bildades 2012. Bolaget utvecklar en ny teknik för att detektera biofilm, när kolonier av bakterier omger sig med en struktur av kolhydrater och proteiner som dels hjälper dem att fästa vid olika ytor, dels skyddar dem från exempelvis läkemedel i omgivningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081