23948sdkhjf

Stor Pfizeraffär fortfarande möjlig

Ett europeiskt storköp kan fortfarande bli av, menar Deutsche Bank.
En betydande affär mellan den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer, som under en längre tid varit på jakt efter ett större förvärv i Europa, och ett utländskt bolag kan fortfarande komma att ske. Det skriver Deutsche Bank i en analys där analyshuset upprepar sin köprekommendation av läkemedelsjätten.

- Oavsett om Pfizer beslutar att dela upp bolaget anser vi att bolaget har viss brådska för att skapa värde för att optimera balansräkningen genom att göra riktade affärer. Ett bevis på det var Pfizers intresse för Astrazeneca förra året. Ett viktigt mål för Pfizer har varit att hitta affärer som kan maximera tillgången till balansräkningen och förbättra skattestrukturen, skriver analyshuset.

Deutsche Bank har analyserat en eventuell sammanslagning mellan Pfizer och den brittiska sektorkollegan Glaxosmithkline – en affär som media spekulerat i under senare tid. På kort sikt anser banken att en kombination skulle vara klart positivt för vinst per aktie och diskonterat kassaflöde. Samtidigt skulle affären bland annat förbättra skattesituationen över tid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063