23948sdkhjf

Framåt för Neurovive

Neurovive gör framsteg i sina kliniska studier och känner av ett starkare intresse kring mitokondriell medicin.
I sin finansiella rapport från det första kvartalet visar bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical upp ett resultat före skatt på -14,27 miljoner kronor. Det är en försämring jämfört med -9,88 under motsvarande period förra året. Resultatet per aktie uppgick till -0,50 kronor (-0,39). Neurovive, som inte har några färdiga läkemedel på marknaden ännu, hade en omsättning på noll kronor. Övriga rörelseintäkter landade på 49 000 kronor (43 000).

Neurovive fokuserar på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att påverka och skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress.

Under kvartalet genomförde Neurovive en riktad nyemission. Genom den tog bolaget in 65 miljoner kronor före emissionskostnader. Pengarna ska användas till den kommande kommersialiseringen av den hjärtcellsskyddande läkemedelskandidaten Ciclomulsion i Europa samt till att finansiera den fortsatta utvecklingen av företagets övriga produktkandidater.

- Det första kvartalet har präglats av arbete med kapitalresningar för dels moderbolaget och dels dotterbolaget i Taiwan som även etablerades som registrerat bolag med nytt management. Finansieringen av dotterbolaget i Taiwan kommer framför allt att användas till arbetet med den planerade asiatiska fas III-studien med Ciclomulsion, vilken ska ses som ett komplement till den europeiska fas III-studien Circus och är nödvändig för ett eventuellt marknadsgodkännande av Ciclomulsion i Kina, skriver bolagets vd Mikael Brönnegård i rapporten.

Han meddelar även att Neurovive uppnådde två milstolpar i sina kliniska prövningsprogram under kvartalet.

- I och med att den sist behandlade patienten i Circus-studien genomgick ettårskontrollen under mars månad kan nu arbetet med att sammanställa data fortsätta som planerat. Även den kliniska fas II-studien i Köpenhamn med Neurostat för behandling av traumatisk hjärnskada fortsätter som planerat. I mars månad avslutades den första delen av två med tio av 20 patienter och en schemalagd, oberoende interimsanalys av studiens säkerhet förbereddes, skriver han.

Efter kvartalet har fler saker hänt. I april etablerades exempelvis ett nytt dotterbolag, i franska Lyon . I maj utfördes ännu en riktad nyemission, för att ta in ytterligare 70 miljoner kronor. Syftet var att utöka antalet ägare i USA.

I rapporten meddelar Mikael Brönnegård att bolaget uppfattar att intresset för mitokondriell medicin ökar

- Antalet akademiska institutioner och läkemedelsbolag som arbetar med läkemedelsutveckling inom området utgör nu en kritisk massa som driver ämnesområdet framåt, vilket gör att intresset för Neurovives produktportfölj kommer i fokus internationellt. Kunskapen om mitokondriernas betydelse för sjukdomsutveckling ökar och i denna process är Neurovive mycket väl positionerat.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079