23948sdkhjf

Investerar i amerikanskt bolag

Diamyd satsar ytterligare 1,2 miljoner på medtechbolaget Companion Medical.
Diabetesbolaget Diamyd Medical utökar sin investering i amerikanska medicinteknikbolaget Companion Medical med 150 000 dollar, motsvarande 1,2 miljoner kronor, i samband med att Eli Lilly investerar tre miljoner dollar i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Diamyd Medical är sedan tidigare aktieägare i Companion Medical och i och med den nya finanseringen uppgår Diamyds ägarandel till cirka 8,5 procent.

Companion-finansieringen ska användas för att slutföra bolagets utveckling av en insulinpenna med tillhörande smartphoneapp. Diamyd Medical har distributionsrättigheterna till Companions framtida produkter i Norden.

Diamyd Medical utvecklar det terapeutiska vaccinet Diamyd mot den autoimmuna sjukdomen typ 1-diabetes. Tidigare i veckan rekryterades den första patienten till bolagets sjätte kliniska studie med vaccinet.

Den aktiva substansen i Diamyd är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det. Förhoppningen är att motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes.

Läs mer om Diamyd Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141