23948sdkhjf

Startar nav på KI

Karolinska Institutet inleder två samarbeten, med Johnson and Johnson Innovation och Janssen.
I dag fredag presenterades två nya samarbeten som Karolinska Institutet ingått med det amerikanska läkemedels- och medtechbolaget Johnson and Johnson Innovation och Janssen.

Det ena samarbetet initierades av Johnson and Johnson Innovation och består av ett avtal med Karolinska Institutet Holding. Det kommer att resultera i en filial, ett nav, för bolagets Londonkontor på universitet. Dit kan forskare i Norden vända sig för att få stöd från båda parter i samarbetet. Dessutom kommer det att finnas tillgång i filialen till coachning och finansiering för projekt inom läkemedel, medicinteknik och hälsovård.

Genom filialen stärker Johnson and Johnson Innovation sin närvaro i Norden och förhoppningen är att navet ska fungera som ett stöd för innovationer från Karolinska Institutet.

- En viktig del av vår strategi för de kommande åren är att vi på olika sätt ska samverka med näringslivet för att stärka innovationskraften vid vårt universitet och omsätta den i företagsutveckling och implementering i hälso- och sjukvården. Samarbetet med Johnson and Johnson är ett viktigt steg på den vägen, säger Karolinska Institutets rektor Anders Hamsten i ett pressmeddelande.

Parterna i det andra avtalet är Janssen Pharmaceutical och Karolinska Institutet. Där ligger fokus på att etablera ett globalt nätverk för forskning och utveckling inom observationsstudier, Real World Evidence, på universitetet. Syftet är bland annat att utveckla metoder för hantering och analys av data från observationsstudier. Inledningsvis kommer fokus att läggas på sjukdomarna depression, prostatacancer, psoriasis, blodcancer.

- Forskarna kommer bland annat undersöka frågor som; hur ser relationen ut mellan tidiga behandlingsresultat och långsiktiga effekter för patienter med prostatacancer; är det möjligt att förutse hur en patient kommer att reagera på behandling mot psoriasis? skriver Janssen i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067