23948sdkhjf

Ny vd på Alteco

Jonas Jönmarks ersättare utsedd.
Den 1 juli tillträder Håkan Petersson som ny vd för det Lundabaserade medicinteknikbolaget Alteco Medical. Han är i dagsläget VP International Sales för bolaget.

Håkan Petersson tar över tjänsten efter Jonas Jönmark , som går vidare till en ny position inom läkemedelsindustrin.

- Håkan har sedan september huvudansvar för affärsutveckling och försäljning i öst, inklusive Ryssland. Genom Håkan har vi fått ett starkt tillskott till vår verksamhet med en bred erfarenhet av försäljning av den här typen av produkter inom intensivvården samt med mycket erfarenhet och många kontakter på dessa marknader, vilket givetvis är mycket värdefullt för oss, skriver Jonas Jönmark i bolagets delårsrapport.

Alteco Medical är listat på Aktietorget. Bolagets fokus ligger på blodförgiftning, sepsis. Företaget har utvecklat den medicintekniska produkten Alteco LPS Adsorber som fångar in bakterietoxiner av typen lipopolysackarider, LPS, från blodet. Förhoppningen är att på så vis hämma sjukdomsförloppet bakom LPS-inducerad sepsis.

Alteco LPS Adsorber ska jämföras med placebo i den kliniska multicenterstudien Asset, som inledningsvis ska genomföras vid center i Sverige, Norge och Finland. Den senare delen av studien ska expanderas till andra europeiska kliniker. Tanken är att den första patienten skall inkluderas i studien före sommaren.

Läs mer om Alteco Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079