23948sdkhjf

Neurovive samarbetar med Sanofi

Tecknar avtal om utveckling och kommersialisering av läkemedelskandidaten Ciclomulsion i Sydkorea.
Bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical har tecknat ett samarbetsavtal med det franska läkemedelsbolaget Sanofi om utveckling och kommersialisering av Ciclomulsion i Sydkorea. Ciclomulsion utvecklas för behandling av reperfusionsskada i samband med hjärt- och kärlsjukdomar.

Enligt avtalet får Neurovive en initial utbetalning, en villkorad delmålsutbetalning samt royalty på eventuell framtida försäljning i Sydkorea.

- Ersättningen till Neurovive Asia i enlighet med avtalet kommer att vara synlig i Neurovives kvartalsrapportering", skriver bolaget utan att ange några belopp.

Neurovive-koncernen bedriver en omfattande internationell satsning inom klinisk utveckling och kommersialisering av produkten Ciclomulsion inför en eventuell marknadslansering. Samarbetsavtalet mellan Neurovive och Sanofi i Asien utgör ett ytterligare steg i denna process, heter det i ett pressmeddelande.

Ciclomulsion utvärderas för närvarande för behandling av reperfusionsskada efter hjärtinfarkt i den europeiska fas III-studien Circus. Produkten utvärderas även för behandling av andra akuta hjärt- och njurskador inom ramen för samarbete med Hospices Civils de Lyon samt i en klinisk fas II-studie i samarbete med Skånes universitetssjukhus i Lund.

Eventuella positiva resultat från en planerad asiatisk fas II/III-studie samt ytterligare data från Neurovive, inklusive resultat från den pågående europeiska fas III-studien, kommer att användas för att ansöka om marknadsgodkännande för Ciclomulsion i ett antal asiatiska länder för behandling av reperfusionsskada efter hjärtattack. Den planerade asiatiska fas II/III-studien kommer att drivas av Neurovive Asia tillsammans med samarbetspartnern Sihuan Pharmaceuticals i Kina samt eventuellt ytterligare samarbetspartners.

Neurovive är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att påverka och skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093