23948sdkhjf

Adenovir stärker styrelsen

Karin Wingstrand från Astrazeneca och juristen Mats Lidgard tar plats i Puls-bolagets styrelse.
Adenovir Pharma, ett av bolagen i life science-inkubatorn Puls, har fått två nya ledamöter till sin styrelse, i form av Karin Wingstrand och Mats Lidgard. I samband med detta avgick ledamoten Björn Lundgren.

Karin Wingstrand kommer närmast från en tjänst som Vice President Clinical Development på Astrazeneca och är i dagsläget life science-rådgivare på ISEA - Industry Senior Advisors. Hon sitter i ett flertal olika styrelser, exempelvis på Puls och Serendipity-bolaget Swecure.

Mats Lidgard har erfarenhet kring affärsjuridik i life science-branschen och sitter som partner i bolagsjuridikfirman Lavindia. Han har tidigare arbetat för företag som Pharmacia Group, Active Biotech och SBL Vaccin och sitter i ett flertal andra styrelser

- Det är mycket positivt att vi har lyckats att rekrytera personer som Karin Wingstrand och Mats Lidgard till bolaget i den fas som det befinner sig i nu, när vi förbereder oss för en exit, säger styrelsens ordförande Stefan Appelgren i ett pressmeddelande.

Det Helsingborgsbaserade Puls-bolaget Adenovir Pharma utvecklar en behandling mot ögoninfektionssjukdomen epidemisk keratokonjunktivit, EKC, som orsakas av adenovirus. Läkemedelskandidaten utvärderas för tillfället i en klinisk fas II-studie som pågår i Sverige och Tyskland. Förhoppningen är att resultatet från studien kan presenteras senare i år.

I dagsläget finns det ingen effektiv behandling mot EKC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063