23948sdkhjf

Planerar tillverkning i USA

Dignitana förbereder amerikansk tillverkning av sitt skalpkylningssystem.
Det Lundabaserade medicinteknikbolaget Dignitana räknar med ett FDA-godkännande för sitt skalpkylningssystem inom kort och kommer därför att prioritera tillverkning av system avsedda för den amerikanska marknaden. Det framgår av delårsrapporten.

Dignitana utvecklar kylsystemet Dignicap som kopplas till en kylmössa och som används för att sänka skalptemperaturen på patienter som behandlas med cellgifter. Syftet med behandlingen är att undvika håravfall, vilket är en vanlig biverkning av cellgiftsbehandlingar.

Bolaget befinner sig i en intensiv produktlanseringsfas på ett flertal marknader, vilket kan innebära en fluktuerande försäljning från kvartal till kvartal.

- Framtida kapitaliseringar kan komma att behövas för att förstärka organisationen och framgångsrikt kunna penetrera utvalda marknader, heter det i rapporten.

Dignitanas nettoomsättning under årets första kvartal landade på 2,96 miljoner kronor. Det är en rejäl ökning jämfört med 0,96 miljoner under motsvarande period förra året. Bolagets totala intäkter var 3,3 miljoner kronor (1,1), resultatet efter finansiella poster var -2,74 miljoner (-4,90) och resultatet per aktie efter utspädning -0:19 kronor (-0:42). Kassa och bank uppgick till 10,6 miljoner (4,6).

Läs mer om Dignitana.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063