23948sdkhjf

Negativt från Neurovive

Huvudkandidaten Ciclomulsion nådde inte det primära effektmåttet – aktien rasar.
Neurovive Pharmaceutical visar i dag upp topline-resultat från sin pågående fas III-studie Circus. Där har biotechbolagets huvudkandidat Ciclomulsion testats som behandling av patienter som genomgått ballongsprängning efter en hjärtinfarkt med ST-höjning, STEMI. Förhoppningen var att läkemedelskandidaten skulle ha en skyddande effekt på hjärtvävnaden och därmed minska skadan i samband med hjärtinfarkten.

Circus är en prövarinitierad studie som leddes av professor Michel Ovize, vid universitetssjukhuset i Lyon, Frankrike. Studien omfattar 975 patienter vid olika centra i Frankrike, Belgien och Spanien, där hälften behandlades med Ciclomulsion och den andra hälften med placebo innan en stent sattes in i hjärtats kärl. Behandlingens effekt analyserades efter tolv månader.

Det topline-resultat som presenterades under morgonen visar att behandlingen inte uppnådde det primära effektmåttet. Den negativa nyheten fick bolagets aktie att rasa drygt 60 procent under den inledande måndagshandeln.

Det primära effektmåttet tog hänsyn till dödlighet, sjukhusvistelse i samband med hjärtsvikt och påverkan på vänsterkammarfunktionen ett år efter STEMI. I ett pressmeddelande understryker Neurovive att topline-resultatet inte anger signifikansnivån för det sammansatta primära effektmåttet eller för de enskilda parametrar som ingår i detta. Nu pågår vidare analyser som ska ge mer information om detta och de slutgiltiga resultaten väntas under det tredje kvartalet i år.

- Även om studien inte uppnådde sitt primära effektmått så kommer den fullständiga analysen av ettårsresultatet att ge oss mer information om vilka patienter som kan ha haft nytta av behandlingen med Ciclomulsion. De fullständiga resultaten kommer att hjälpa oss definiera nästa steg i utvecklingen och kommersialiseringen av Ciclomulsion, säger Mikael Brönnegård, Neurovives vd, i ett pressmeddelande.

Circus-studien ska pågå i ytterligare två år, för att analysera det långsiktiga resultatet av en Ciclomulsion-behandling. De negativa resultatens effekt på utvecklingen av Ciclomulsion ska presenteras under andra halvan av 2015, men de kan förväntas försena en eventuell kommersialisering av läkemedelskandidaten.

Neurovive Pharmaceutical är beläget i Medicon Village i Lund. Bolaget fokuserar på utvecklingen av läkemedel som motverkar olika typer av vävnadsskador genom att påverka och skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress.

Läs mer om Neurovive Pharmaceutical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094