23948sdkhjf

Uppsala startar antibiotikacentrum

Ska bli ett kunskapscentrum med utbildning av forskare inom antibiotikaresistens.
Vid öppningen av toppmötet Uppsala Health Summit den 2 juni meddelade prorektor Anders Malmberg att det kommer att skapas ett Uppsala Antibiotics Center vid Uppsala universitet. Målet är det tvärvetenskapliga centret ska bli en regional, nationell och internationell kunskapsresurs och mötesplats inom området antibiotikaresistens.

- Vi vill anta den brådskande utmaningen inom denna för mänskligheten så angelägna fråga – här finns unika förutsättningar att göra det med det tvärvetenskapliga synsätt som krävs, säger Anders Malmberg, prorektor, i ett pressmeddelande.

Under våren har universitetets kompetens inom antibiotikaresistensområdet kartlagts. Den visar, enligt universitetet, att man har en unik nationell och internationell tvärsektoriell kompetens. Nu vill man stärka området ytterligare. Det finns en bred intern samstämmighet om satsningen och medel avsätts på flera nivåer inom universitetet.

Uppsala Antibiotic Center ska vara ett kunskapscentrum för beslutsfattare och andra samhällssektorer och satsa på att utbilda forskare med helhetssyn på antibiotikaresistensfrågan.

Läs mer på kemivarldenbiotech.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063