23948sdkhjf

Indonesien öppet för Miris

Efter myndighetsgodkännande som medicinteknisk produkt får bolagets instrument för bröstmjölksanalys nu användas i klinisk verksamhet i Indonesien.
Det blev i förra veckan klart att Miris instrument för bröstmjölksanalys, Human Milk Analyzer HMA, registrerats som medicinteknisk produkt klass 1 hos Ministry of Health i Indonesien. Det innebär att instrumenten får användas i klinisk verksamhet i landet och det ger en viktig kvalitetsstämpel. Ett distributörsavtal ingicks med Kamikawa under 2014 och Indonesien har potential att bli en stor och viktig marknad för Miris inom HMA-segmentet.

– Vi meddelade marknaden redan i oktober att vi skrivit ett avtal med Kamikawa och dom har undersökt och förberett marknaden och står i startgroparna för att dra igång försäljningen. Jag räknar med att vi redan under andra halvåret ska kunna generera en bra försäljning, säger vd Ulf Boberg.

I december erhöll bolaget ett myndighetsgodkännande i Sydkorea och bolaget har sedan tidigare en stark position i Kina och Japan.

– Vi är starka i Asien, delar av Europa och har även försäljning i Sydamerika. Vi har dessutom en FDA-ansökan inne så jag hoppas att vi framöver ska kunna öppna USA-marknaden.

Instrumentet för bröstmjölksanalys används inom neonatalvården. En analys av bröstmjölken ger ett exakt näringsinnehåll och är en viktig hjälp för att tillse att de för tidigt födda barnen får sitt näringsbehov tillgodosett.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11