23948sdkhjf

Lägger ner buddiskussioner

Sobi nobbar förslag från hemlig budgivare.
I slutet av april bekräftade styrelsen för Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, att specialistläkemedelsbolaget tagit emot icke-bindande förslag på ett bud om uppköp av företagets utestående aktier. Vem som låg bakom förslaget har inte offentliggjorts men en av de huvudmisstänkta är läkemedelsjätten Pfizer .

I går måndag meddelade Sobi att styrelsen har avslutat diskussionerna om budet. Anledningen var att diskussionerna inte lett till ett förslag som styrelsen kunde rekommendera för aktieägarna, enligt Sobis informationschef Oskar Bosson.

- Det har inte resulterat i något som styrelsen kunnat rekommendera. Ett bud innehåller ju massor med olika saker som ska vägas samman och i slutändan var det inget de kunde rekommendera till aktieägarna. Det finns ju två vägar att gå för styrelsen, antingen rekommenderar man ett bud eller inte och då avslutar man samtalen om man inte rekommenderar budet, sade han till Nyhetsbyrån Direkt.

Beskedet om de nedlagda diskussionerna fick bolagets aktie, som ökat rejält efter meddelandet om budförslaget, att falla med 16,6 procent under dagen.

Sobi utvecklar främst behandlingar mot ovanliga åkommor, med särskilt fokus på genetiska och inflammatoriska sjukdomar. I samband med meddelandet om det nekade budet meddelade bolaget vidare att arbetet kommer att fortsätta med bolagets portfölj samt med att förbereda lanseringen av läkemedlen Elocta och Alprolix.

Läs mer om Sobi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109