23948sdkhjf

Ny styrka av Zubsolv till USA

FDA godkänner ny styrka av Orexos läkemedel för opiatberoende.
Läkemedelsbolaget Orexo har fått godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA gällande en mediumstyrka av Zubsolv för underhållsbehandling av opiatberoende.

Den nya styrkan är 2,9/0,71 milligram sublingual buprenorfin/naloxon. Beräknad lansering är andra halvåret 2015.

- Orexo fortsätter att fokusera på att förbättra läkemedelsbehandling för opiatberoende. Den nya tablettstyrkan kompletterar de sedan tidigare godkända styrkorna och gör det möjligt för fler patienter att få sin rätta dos i en enda tablett, och minskar behovet av att kombinera olika styrkor. Godkännandet av den nya 2,9/0,71 milligramtabletten innebär att Orexo tar ytterligare ett steg mot möjligheten att kunna erbjuda det bredaste utbudet av tablettstyrkor för underhållsbehandling av opiatberoende och visar igen på Orexos starka förmåga att snabbt och effektivt utöka portföljen, säger Nikolaj Sörensen, vd för Orexo, i ett pressmeddelande.

I februari meddelade bolaget dessutom att arbetet pågick för fullt med lanseringen av en annan styrka av Zubsolv: 8,6/2,1 milligram. Det är en högre styrka än i de tabletter som finns på marknaden sedan tidigare, som ligger på 5,7/1,4 milligram respektive 1,4/0,36 milligram. De olika styrkorna kompletterar varandra och ger en ökad möjlighet till individanpassade behandlingar.

Läs mer om Orexo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063