23948sdkhjf

Första gammakniven till Asien

Får in de första beställningarna på sitt nyligen CE-märkta system Leksell Gamma Knife Icon för kraniell strålkirurgi.
I går onsdag meddelade strålterapibolaget Elekta att den första ordern på Leksell Gamma Knife Icon inkommit från Asien. Det är det sydkoreanska sjukhuset Samsung Medical Center, SMC, i Seoul som vill ha en leverans av systemet.

Leksell Gamma Knife Icon är ett system för strålkirurgi av hjärnan. Det möjliggör bland annat behandling med hög precision utan fixering av patientens huvud. Bildtagningen baseras på stereotaktisk Cone Beam CT, datortomografi, och systemet kan erbjuda en onlinebaserad doskontroll som bland annat kan ta hänsyn till patientrörelser.

De olika egenskaperna innebär att systemet kan användas som behandling av nästan alla typer och storlekar av hjärntumörer, oavsett placering.

- Leksell Gamma Knife Icon är ett nytt koncept för precisionsstrålkirurgi och omfattar alla sorters kraniella sjukdomar, med obegränsad klinisk flexibilitet och flexibilitet för arbetsflöden. Läkarna kan antingen välja en rambaserad metod för att fixera patientens huvud eller en metod som inte kräver ram. Dessutom går det att välja mellan att utföra hela behandlingen vid ett och samma tillfälle, eller under flera tillfällen. Icon är även baserat på den enda teknologin tillgänglig för att utföra ultraprecis mikrostrålkirurgi för de fall där det behövs, säger Tomas Puusepp, vd och koncernchef för Elekta sedan maj 2015 , i ett pressmeddelande.

Under tisdagen erhöll Leksell Gamma Knife Icon en CE-märkning och blev på så vis tillgängligt på den europeiska marknaden. Den första beställningen kom in i samband med detta från universitetssjukhuset La Timone i Marseilles, Frankrike. Där kommer de första patienterna att behandlas med systemet i juli.

Läs mer om Elekta.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063