23948sdkhjf

Scibase satsar på sälj

Diagnostikbolaget utökar säljstyrkan i Sverige och Tyskland.
Stockholmsbaserade Scibase, som tog klivet in på börslistan First North i början av juni, utökar sin säljstyrka i Tyskland med en ny agent samt en ny säljare. Nu har Scibase fem anställda i landet, som anses vara bolagets viktigaste marknad i dagsläget.

- Vi växer snabbare än planerat på den tyska marknaden. Det beror på att vi ser en ökad efterfrågan på Nevisense samtidigt som användandet ökar. För att kunna möta detta behov har vi gått från att vara tre personer till fem personer, säger Simon Grant, vd på Scibase, i ett pressmeddelande.

Ny på jobbet är även Maria Näslund som närmast kommer från St Jude Medical i Uppsala. Hon är nu ny produktchef på Scibase. Rollen innebär produktledning och marknadsstöd gällande bolagets instrument Nevisense, för objektiv, icke-visuell detektion av hudcancerformen malignt melanom.

Tanken med Nevisense är att underlätta för dermatologer att upptäcka sjukdom och undvika att ofarliga leverfläckar skärs bort i onödan. Tekniken som används i instrumentet, elektrisk impedansspektroskopi, EIS, grundas på forskning från Karolinska Institutet. Med EIS mäts motståndet i hudvävnaden i leverfläckar som pekats ut som misstänkta av en dermatolog. Mätprocessen tar cirka två till tre minuter och ger upphov till ett värde på en skala över sannolikheten att leverfläcken elakartad.

Maria Näslund ska även vara delaktig i utvecklingen av nästa generations Nevisense , som ska vara lättare att använda. Bland annat ska instrumentets storlek minskas. Bolaget satsar även p
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093