23948sdkhjf

A1M tecknar avtal

Inleder samarbete för storskalig GMP-tillverkning av sin läkemedelskandidat mot havandeskapsförgiftning.
I går onsdag meddelade A1M Pharma att forskningsbolaget har tecknat ett nytt avtal med en europeisk kontraktstillverkare av läkemedel. Vem den nya samarbetspartnern är har inte offentliggjorts, men bolaget lyfts fram som ledande i Europa.

Utvecklingssamarbetet ska inledas på en gång. Syftet är att uppnå GMP-standard i storskalig tillverkning av A1M Pharmas läkemedelskandidat mot havandeskapsförgiftning. Det är en förutsättning för att kunna genomföra större prekliniska och kliniska studier.

- Jag är mycket nöjd över att kunna presentera detta utvecklingssamarbete som kommer att förbereda oss inför en storskalig produktion av vår läkemedelskandidat med hög kvalitet. Att säkerställa tillverkningsprocessen är av stor vikt i takt med att vi närmar oss kliniska prövningar där det krävs större mängder av vår läkemedelskandidat, säger A1M Pharmas vd Tomas Eriksson i ett pressmeddelande.

Om allt går enligt planerna är förväntningen att ett tillverkningsavtal ska tecknas mellan parterna i början av år 2016.

A1M Pharma är beläget i Medicon Village i Lund. Bolagets huvudfokus ligger på diagnos och behandling av havandeskapsförgiftning, preeklampsi. A1M Pharma tar fram läkemedel med proteinet alfa-1-mikroglobulin, A1M, som utgångspunkt. Det är ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062