23948sdkhjf

Circassia förlänger erbjudandet

Drygt 90 procent av aktieägarna i Aerocrine har accepterat brittiska Circassias köperbjudande – nu förlängs acceptfristen.
I mitten av maj meddelade svenska Aerocrine att Oxfordbaserade Circassia Pharmaceuticals har lämnat ett bud på medtechbolaget, där aktieägarna erbjöds 2,55 kronor per aktie. Villkoret för förvärvet var att bolaget fick köpa minst 90 procent av alla aktier. Aerocrines styrelse menade att affären var logisk och rekommenderade bolagets aktieägare att acceptera erbjudandet.

I dag måndag meddelade Circassia att budet har accepterats till cirka 92,6 av antalet aktier och röster. Det innebär att samtliga villkor i budet har uppfyllts och det brittiska bolaget förklarar därmed erbjudandet ovillkorat.

Nu förlängs acceptperioden , som ursprungligen gick ut torsdagen 11 juni, till 26 juni. Anledningen är att man vill ge de aktieägare i Aerocrine som inte har hunnit acceptera erbjudandet ännu chansen att sälja sina aktier till Circassia, för 2,55 kronor per aktie.

Aerocrine utvecklar och säljer medicinteknik för mätning av kväveoxid i utandningsluften, Fractional exhaled Nitric Oxide, Feno. Instrumenten – Niox Vero och Niox Mino – kan användas för att uppskatta förekomsten av inflammation i luftvägarna vid exempelvis astma.

Läs mer om Aerocrine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078