Hallå där Magnus Lundin…
… vd för Swedish Incubators and Science Parks, Sisp. Vad ska du tala om på Life Science Day den 23 juni i Båstad?
Vad finns det för trender?
- Bland annat ser vi att många av de innovationer som branschen kommer med i dag uppstår i nystartade bolag. Sedan, efter forskning och utveckling och marknadsverifiering säljs en stor del av projekten, och ibland hela företaget, till större bolag
Den 15 juni presenterade Regeringens utredare Hans Rydstad sin kartläggning över behovet av statligt riskkapital hos små och medelstora företag, SME-bolag och den 31 december ska Regeringens nationella samordnare för life science Anders Lönnberg presentera utfallet från sitt uppdrag. Vad har du för förhoppningar på politikerna?
- Sisp har haft möten med både Hans Rydstad och med Innovationsrådet och vi kommer att följa det politiska arbetet med stort intresse. Det är viktigt att poängtera att även om det faktiska arbetet utförs av forskare, entreprenörer och företagsledare så ligger utvecklingen av förutsättningarna till stor del i politikernas händer. Det är avgörande att det finns både särskilda satsningar för life science och innovationer i stort, samt att man stärker den marknadskompletterande finansieringen. Vi har ett bra erbjudande i Sverige men konkurrensen från andra länder ökar, när de satsar allt mer på branschen, på forskning, kommersialisering samt innovationsstödssystem i stort.
- En majoritet av Sveriges små och medelstora life science-bolag finns i eller är kopplade till inkubatorer och forskningsparker. Därför är det mycket viktigt med satsningar inte bara på bolagen men också på sådana innovationsmiljöer.
Varför ska man lyssna på dig i Båstad?
- Jag hoppas på att kunna ge en uppdaterad bild av vad som händer i landets innovationsmiljöer och de förutsättningar som finns för att kunna marknadsföra Sverige som life science-land.
Life Science Day äger rum i Kongresshallen i Båstad den 23 juni. Entrén är fri.
Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.