23948sdkhjf

Medivir omorganiserar

Ökar sitt fokus inom kärnområdena onkologi och infektionssjukdomar, och ändrar forskningsorganisationen.
Läkemedelsbolaget Medivir har beslutat att lämna forskningen inom området neuropatisk smärta efter negativa resultat från prekliniska säkerhetsstudier av MIV-247, en cathepsin S-hämmare.

Som en del i omorganisationen inleder Medivir ett samarbete med CRO-bolaget GVK Biosciences, som är baserat i Hyderabad i Indien. Samarbetet syftar till att förbättra effektiviteten och kvaliteten hos forskningsprojekten i Medivirs projektportfölj, men också till att minska forskningskostnaderna och öka kostnadsflexibiliteten.

Den gemensamma forskningsenheten vid GVK BIO:s Integrated Discovery Research Campus innebär ett tillskott av ett 20-tal forskningsmedarbetare, som ska öka takten i arbetet med test och syntetisering av substanser.

Som en följd av förändringarna blir omkring tio medarbetare vid Medivirs forskningsenheter i Sverige och Storbritannien övertaliga, skriver bolaget.

Det indiska CRO-bolaget GVK Biosciences hamnade i blåväder under våren efter att en utredning av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA uppdagade att bolaget hade manipulerat data i olika studier. Avslöjandet ledde till att flera generiska läkemedel som hanterats av GVK Biosciences drogs tillbaka från marknaden i flera EU-länder, däribland Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078