23948sdkhjf

Bioinvent till ny fas

Amerikanskt företag påbörjar utvecklingen av en antikropp från biotechbolagets utvecklingsplattform n-Coder.
Lundabaserade Bioinvents samarbete med ett bioteknikföretag i USA går nu in i nästa fas. Samarbetet syftar till att upptäcka nya terapeutiska antikroppar som kan införlivas i det amerikanska företagets CAR-T-program. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det icke namngivna bioteknikföretaget tecknade tidigare i år ett licensavtal för att få tillgång till Bioinvents unika förmåga att upptäcka antikroppar i antikroppsbiblioteket n-Coder. Den första av de upp till tre målstrukturer som omfattas av avtalet har nu identifierats och arbetet med att ta fram lämpliga antikroppar kan därmed inledas.

Licensavtalet kan ge Bioinvent intäkter i form av potentiella kliniska milstolpsbetalningar samt royaltyarvoden på framtida försäljning av eventuella produkter som utvecklas genom samarbetet. Dessutom är Bioinvent redan under samarbetets tidigare skede berättigat till ersättning av mer begränsad natur för arbetet att identifiera antikroppar till den första målstrukturen.

Bioinvent har ett flertal samarbeten kring n-Coder. Licensintäkterna därifrån har hjälpt bolaget igenom svåra tider med bakslag i kliniska prövningar och nu satsar bolaget omigen på sin egen kliniska utveckling .

Läs mer om Bioinvent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078