23948sdkhjf

Orexo köper egna aktier

Aktierna kommer att delas ut till utvalda nyckelpersoner på Orexo om de och bolaget uppnår specifika utsatta mål inom tre år, säger Orexos finanschef Henrik Juuel.
Specialistläkemedelsbolaget Orexo har beslutat att genomföra en emission av 135 000 C-aktier. Emissionen riktas till Danske Bank, till priset 0,40 kronor per aktie. För samma summa kommer bolaget omedelbart köpa tillbaka aktierna från banken.

Syftet med emissionen är att täcka upp de aktier som ska delas ut genom det prestationsbaserade incitamentsprogrammet LTIP 2015. Detta program röstades igenom under Orexos årsstämma 15 april och riktar sig till utvalda ledande befattningshavare och nyckelanställda på bolaget. Syftet är att hålla deras intressen i linje med aktieägarnas.

LTIP 2015 ersätter ett tidigare incitamentsprogram som var baserat på optioner, som gav rättigheter till att köpa aktier i bolaget.

- Det här programmet baseras på aktier. Det är viktigt att understryka att det är prestationsdrivet och att aktierna bara kommer att delas ut till utvalda nyckelpersoner på Orexo om de och bolaget uppnår specifika utsatta mål inom tre år, säger Orexos finanschef Henrik Juuel.

Ett annat krav för att aktierna ska delas ut är dessutom att de som berörs av programmet arbetar kvar på Orexo inom tre år.

Bolaget beslöt att genomföra emissionen i anslutning till årsstämman där beslutet om incitamentsprogrammet togs.

- C-aktierna ger inte rätt till några röster i bolaget men innan de delas ut så kommer vi att konvertera dem till vanliga aktier. Vi vale att genomföra emissionen och tillbakaköpet i förväg för att säkerställa att bolaget kan leva upp till sitt åtagande att leverera aktierna om tre år. Alternativet skulle vara att köpa aktierna på marknaden vilket skulle kräva kontanter, säger Henrik Juuel.

Läs mer om Orexo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063