23948sdkhjf

Gabather i nytt avtal

Startar forskningsprojekt tillsammans med australiensiskt universitet.
Aktietorgetlistade bioteknikbolaget Gabather har tecknat ett forskningsavtal med School of Medical Science, University of New South Wales, UNSW, i Australien.

Avtalet omfattar uppdragsforskning för att undersöka olika funktioner och egenskaper hos Gabathers läkemedelssubstanser. Arbetet kommer att genomföras i nära samarbete med Gabathers personal.

- UNSW:s laboratorier har tillgång till den senaste utrustningen för analys och personalen har lång erfarenhet av forskning kring läkemedelssubstanser och deras inverkan på det centrala nervsystemet. Arbetet kommer att väl både komplettera pågående produktutveckling som att tjäna till att finna nya okända egenskaper hos Gabathers läkemedelssubstanser. Avtalet innebär att Gabather nu förfogar över moderna forskningsresurser för verifiering och nyutveckling, skriver vd Bert Junno i ett pressmeddelande.

Malmöbaserade Gabather utvecklar nya behandlingar mot sjukdomar i det centrala nervsystemet, CNS. Fokus ligger på tre sjukdomsområden: depression och ångest, smärta samt minnes- och kognitionssjukdomar som alzheimer. Läkemedelskandidaterna baseras på småmolekyler och grundas på forskning från Lunds universitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063