23948sdkhjf

24 tävlar om entreprenörspris

Fem life science-bolag är med och tävlar i entreprenörstävlingen The Serendipity Challenge nästa vecka.
Under Entreprenörsveckan i Båstad , som går av stapeln nästa vecka, kommer vinnaren i den rikstäckande entreprenörstävlingen The Serendipity Challenge att koras. 24 startup- och tillväxtbolag med en unik idé har valts ut till finalen. De täcker ett brett spann av områden, som miljöteknik, it och automation.

Fem av finalisterna har en koppling till life science. Det är Uppsalabaserade probiotikabolaget Bioterapeutics, medtechbolaget Genit Innovations från Stockholm, e-hälsobolaget Life Symb från Kalmar, Stockholmsbaserade Medituner som utvecklar en medicinteknisk analys av lungfunktion samt Göteborgsbolagen Visiba group som tagit fram en lösning för virtuell vård och Mevia som utvecklat en metod för planering av läkemedelsdoser.

Finalen äger rum den 23-24 juni under Entreprenörsveckan i Båstad. Två vinnare kommer att koras inom de två kategorierna startup och tillväxtbolag. Båda kommer att tilldelas ett tillväxtpaket värt 150 000 kronor i form av expertisresurser.

- Vinnarna får även ett års tillgång till mentorskap och stöd från några av landets mest framstående serieentreprenörer, skriver Serendipity Innovations i ett pressmeddelande.

Tävlingen arrangeras för andra året i rad av inkubatorn Serendipity Innovations tillsammans med Mentor Communications.

Entreprenörsveckan går av stapeln i Båstad den 22-25 juni. Den 23 juni är det dags för Life Science Day 2015. Där kommer det bland annat att bjudas på presentationer av Magnus Lundin, vd för Sisp , Swedish Incubators and Science Parks, Magnus Björsne, chef för Astrazenecas Bio Venture Hub och Karin Weman , universitetsadjunkt vid Högskolan i Halmstad som ska tala om e-hälsa.

Life Science Day äger rum i Kongresshallen i Båstad den 23 juni. Entrén är fri.

Klicka här för att läsa mer och anmäla dig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.056