23948sdkhjf

Presenterar data från två kliniska studier

Sobi och partnern Biogen visar upp nya resultat på kongress i Kanada.
Specialistläkemedelsbolaget Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, utvecklar behandlingar mot ovanliga åkommor, med särskilt fokus på genetiska och inflammatoriska sjukdomar. Under lördagen 20 juni inleddes kongressen International Society on Thrombosis and Haemostasis 2015, ISTH, i Kanada. Där ska Sobi tillsammans med samarbetspartnern Biogen Idec presentera 23 företagsfinansierade projekt och posters med resultat från två olika kliniska studier.

Fullständiga resultat ska presenteras från en av studierna, Kids B-Long. Där har läkemedlet Alprolix, som består av koagulationsfaktor IX och Fc fusion protein, utvärderats som en profylaktisk behandling hos barn under tolv års ålder med en allvarlig form av blödarsjukdomen hemofili B.

Bolagen kommer dessutom att presentera en interimsanalys av den pågående Aspire-studien. Där följs effekten av läkemedlet Elocta mot hemofili A upp hos vuxna och ungdomar som ingick i en sedan tidigare avslutad fas III-studie med Elocta. Elocta innehåller koagulationsfaktor VIII och Fc fusion protein.

- Data som vi presenterar på ISTH kommer bidra till att höja den medicinska kunskapen inom hemofiliområdet. Vi är övertygade om att den omfattande och ökande mängden klinisk evidens för Eloctate/Elocta och Alprolix kommer att ge läkare en större insikt i möjligheterna som dessa läkemedelskandidater kan komma att ge för att förbättra behandlingen av personer med hemofili, säger Birgitte Volck, vice vd och medicinsk chef på Sobi, i ett pressmeddelande.

Tidigare i juni meddelade Sobi att diskussionerna har avslutats med en hemlig budgivare om ett icke-bindande förslag på ett bud på bolaget. Anledningen var att diskussionerna inte lett till ett förslag som styrelsen kunde rekommendera för aktieägarna. Vem som låg bakom förslaget har inte offentliggjorts men en av de huvudmisstänkta är läkemedelsjätten Pfizer .

Läs mer om Sobi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078