23948sdkhjf

Medfield byter vd

Får en ny vd i juli och påbörjar arbetet med kommersialisering och försäljning.
Den 1 juli tillträder Sten Dahlborg som ny vd för det Göteborgsbaserade diagnostikbolaget Medfield Diagnostics. Han kommer närmast från en tjänst som vd för managementkonsultbolaget CGI Ventures som bland annat inriktar sig mot medicinteknik och hälsovård.

I samband med att Sten Dahlborg tillträder lämnar bolagets nuvarande vd Dag Jungenfelt sin tjänst. Han meddelade i juni att han avgår efter två och ett halvt år som vd . Han kommer att finnas kvar som stöd för bolaget under en övergångsperiod.

Medfield Diagnostics utvecklar instrumentet Strokefinder, en röntgenapparat i hjälmformat som sänder mikrovågor genom hjärnan. Genom att koppla hjälmen och mikrovågssystemet till en dator ska vårdpersonal snabbt kunna urskilja om en strokepatient drabbats av blödning eller blodpropp. På så vis kan rätt behandling sättas in tidigare.

- Rekryteringen av Sten Dahlborg innebär starten på en ny fas för Medfield Diagnostics. Vi går nu från att vara ett renodlat utvecklingsbolag till ett bolag med fokus även på kommersialisering och försäljning. Stens långa och breda erfarenhet från affärsutveckling inom life science och just medicinsk teknik gör honom ytterst lämpad att leda Medfield Diagnostics fortsatta utveckling, säger Agneta Franksson, styrelseordförande Medfield Diagnostics, i ett pressmeddelande.

Läs mer om Medfield Diagnostics.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062