23948sdkhjf

Eurostarspengar till Moberg

Tilldelas drygt åtta miljoner kronor till en klinisk studie med sin behandling mot munhålesmärta.
0,9 miljoner euro , motsvarande 8,29 miljoner kronor, tilldelas läkemedelsbolaget Moberg Pharma från EU:s finansieringsprogram Eurostars.

Pengarna ska användas till bolagets projekt med substansen bupivakain, Bupi, som utvecklas till en behandling i sugtablettsform mot munhålesmärta. Bupi testas just nu i en klinisk fas II-studie och finansieringen från Eurostars ska användas för att ta substansen genom klinisk fas III samt till fortsatt utveckling av produkten.

- Vi är mycket nöjda över att i stark konkurrens från många andra europeiska ansökningar ha erhållit anslag från Eurostars. Anslaget ger viktig medfinansiering till den fortsatta utvecklingen av Bupi med målet att tillhandahålla en längre och mer effektiv smärtlindring för cancerpatienter som lider av oral mukosit. Vi räknar med att kunna presentera data från den pågående fas II-studien senare under året, säger Peter Wolpert, vd för Moberg Pharma, i ett pressmeddelande.

Moberg Pharma bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av receptfria produkter. Bolagets huvudprodukt är nagelsvampsbehandlingen Kerasal Nail/Emtrix.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094