23948sdkhjf

Bildar fastighetsbolag för life science

Nytt bolag ska bland annat utveckla lokaler för Nya Karolinska Sjukhuset och Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Fastighetsbolagen Hemsö och Sveanor har gått ihop för att bilda ett nytt gemensamt bolag för projektutveckling av fastigheter för life science-verksamhet. Dess potentiella projektvolym uppgår till fyra miljarder kronor.

Bolaget kommer att arbeta med Sveanors pågående projekt, såsom life science-byggrätten vid Nya Karolinska Sjukhusets huvudentré samt den planerade byggnationen vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Medicinareberget i Göteborg. Dessutom ska lokaler utvecklas för ett specialistsjukhus i Haninge.

Det nya bolaget kommer att ägas av Hemsö och vd kommer att bli Steinar Stokke som i dagsläget är vd för Sveanor. De fastigheter som bolagets projekt ger upphov till kommer att ägas av Hemsö.

- Vår avsikt med det nya bolaget är att skapa ett ledande projektutvecklingsbolag inom life science. Ambitionen är att bygga lokaler för vård, forskning, utbildning och näringsliv i världsklass säger Steinar Stokke, tillträdande vd i bolaget, i ett pressmeddelande.

- Genom att skapa ett separat projektutvecklingsbolag för Life Science sammanför vi Hemsös kompetens vad gäller att äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter med Sveanors kunskap om projektutveckling inom life science säger Hemsös vd Per Berggren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079