23948sdkhjf

Aerocrine lämnar börsen

Ansöker om avnotering i samband med Circassias uppköp av bolaget.
I dag meddelar svenska Aerocrine att medtechbolaget planerar att ansöka om avnotering av sin aktie från Nasdaq Stockholm. Anledningen är det bud om att köpa bolaget som lämnades in av brittiska Circassia Pharmaceuticals i maj. Villkoret för förvärvet var att Circassia fick köpa minst 90 procent av alla aktier.

Aerocrines styrelse rekommenderade aktieägarna att acceptera erbjudandet och den 15 juni ägde Circassia cirka 92,6 av antalet aktier och röster i bolaget. Efter det förlängdes acceptperioden för att ge de aktieägare i Aerocrine som inte hade hunnit acceptera erbjudandet ännu chansen att sälja sina aktier till Circassia. Tiden gick ut fredagen 26 juni och nu ska resten av aktierna i Aerocrine tvångsinlösas.

- Mot bakgrund av detta anser styrelsen i Aerocrine att det inte längre är motiverat för bolaget att verka i en noterad miljö och har därför beslutat att ansöka om avnotering av Aerocrines aktie från Nasdaq Stockholm, skriver Aerocrine i ett pressmeddelande.

Den sista dagen för handel med bolagets aktie förväntas bli den 13 juli.

Aerocrine utvecklar och säljer medicinteknik för mätning av kväveoxid i utandningsluften, Fractional exhaled Nitric Oxide, Feno. Instrumenten – Niox Vero och Niox Mino – kan användas för att uppskatta förekomsten av inflammation i luftvägarna vid exempelvis astma.

Läs mer om Aerocrine.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081