23948sdkhjf

Transport av frusna biologiska prover med maximal kontroll

Cryopod Carrier är en nyhet som tillåter portabel förvaring av prover ned till minus 150 grader Celsius i fyra timmar.


Forskare och kliniker förlitar sig ofta på improviserade metoder för att hantera och transportera frusna biologiska prover och terapeutika, till exempel förvaring på torris vid en temperatur på minus 78 grader Celsius. Sådana transporter på torris resulterar ofta i rejält tunga lådor och inte alltid optimal temperaturstabilitet.

Cryopod Carrier har utvecklats genom ett samarbete mellan Bio Cision och Brooks Automation. Lådan använder flytande kväve, LN2, som kylmedium och använder ett speciellt material som fylls med och minimerar rörelsen av LN2, och hindrar kylmediet från att komma i direkt kontakt med proverna.

En display på utsidan av instrumentet visar temperatur, tid och datum. Det är utrustat med både ljudliga och visuella alarm, samt kan logga all information. Cryopod kan integreras med en automatisk påfyllningsstation som säkerställer kontaktfri och säker hantering, samtidigt som LN2 kan återfyllas på 15 minuter. Lådan väger mindre än 10 kilo, har ett handtag för transport i en hand, och börjar säljas senare under året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078