23948sdkhjf

Ökad förlust för Diamyd

Diabetesbolaget visar upp röda siffror i sin kvartalsrapport.
Diabetesbolaget Diamyd Medical har flyttat fram sina positioner inom de tre områden som bolaget verkar i: läkemedelsutveckling, stamcellsteknologi, samt medicintekniska hjälpmedel. Det framgår av delårsrapporten för det tredje kvartalet, mars-maj, i bolagets brutna räkenskapsår.

Vad gäller diabetesvaccinet Diamyd är bolagets strategi nu att i olika mindre studier kombinera Diamyd med andra marknadsgodkända substanser och teknologier i syfte att hitta en behandling som synergistiskt förstärker diabetesvaccinets effekt. Tre sådana studier pågår för närvarande.

I en fjärde studie med vuxna patienter ges Diamyd direkt till lymfknutan, men även här i kombination med D-vitamin. Dessutom pågår två studier med Diamyd i syfte att förhindra att typ 1-diabetes bryter ut hos barn som har hög risk att få sjukdomen.

Resultatet från det tredje kvartalet var -7,3 miljoner kronor. Det kan jämföras med -3,6 miljoner under motsvarande period året innan. Resultatet per aktie var -0,40 kr (-0,20), kassaflödet från den löpande verksamheten -4,8 miljoner kronor (-4,1) samt likvida medel och kortfristiga placeringar landade på 34,2 miljoner (38,8).

Diamyd Medical utvecklar det terapeutiska vaccinet Diamyd mot den autoimmuna sjukdomen typ 1-diabetes. Den aktiva substansen i Diamyd är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det. Förhoppningen är att motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes.

Läs mer om Diamyd Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125