23948sdkhjf

Ger råd till regeringen

Pia Sandvik från forskningsnätverket Rise är en av regeringens fyra nya industrikanslar som ska arbeta för att främja svensk industri.
Under förra årets valrörelse talade statsminister Stefan Löfvén om att han tänkte skaffa sig en industrikansler för att få fart på svensk industri igen. Valet föll på fyra personer istället för en. De representerar olika delar av svensk industri och kallas regeringens advisory board. Det rapporterar SVT från Almedalen.

En av dem som valts ut som rådgivare är Pia Sandvik. Hon är ordförande för forskningsnätverket Rise, Research Institutes of Sweden. Där ingår bland annat processutvecklingsinstitutet SP Process Development, SPPD, i Södertälje.

Pia Sandvik är även vd för Länsförsäkringar Jämtland och har tidigare varit rektor vid Luleå tekniska universitet. I grunden har hon en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Linköpings universitet. Hon är dessutom teknologie doktor och docent i kvalitetsteknik.

Volvos före detta vd Olof Persson, Lisa Lindström, vd för det digitala designbolaget Doberman och Karl Gustaf Ramstedt, vd för Prevas, är de övriga tre medlemmarna i regeringens advisory board.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064