23948sdkhjf

Licensierar DD-teknik för ögat

Stockholmsbaserade Redwood Pharma licensierar en ny teknik för administrering av bolagets substans mot ögontorrhet.
Bioteknikbolaget Redwood Pharma har tecknat licensavtal med amerikansk-kinesiska Broda Technologies. Det gäller en drug delivery-teknik i form av en gel för läkemedelsadministrering till ögat, Intelligel. När läkemedlet kommer i kontakt med ögat så övergår den från flytande form till att bilda en gel som ger en kontrollerad frisättning av den aktiva substansen.

Redwood Pharmas fokus ligger på utvecklingen av behandlingar mot olika ögonsjukdomar. Bolagets huvudkandidat har tidigare testats i två kliniska fas II-studier i USA, som en behandling mot kronisk ögontorrhet hos kvinnor som genomgått menopausen.

- Vår substans påverkar en grundläggande mekanism i ögat, bland annat i tårkörtlarna och celler. Vi har testat den som behandling av ett drygt hundratal kvinnor med problem med torra ögon. Den nya, omformulerade behandlingen blir det första registerade läkemedlet för att hjälpa framförallt kvinnor efter klimakteriet, säger Martin Vidaeus, vd på Redwood Pharma.

- Med hjälp av Intelligel så kommer varje patient att kräva färre dagliga doser med en mindre mängd läkemedel, vilket kan minska biverkningarna.

Vilken substans det handlar om kan Martin Vidaeus inte säga, men han påpekar att den redan är ett godkänt läkemedel för andra indikationer.

Bolagets plan är att genomföra en emission under hösten för att finansiera arbetet med att omformulera behandlingen. Sedan väntar en ny fas I/II-studie med den nya formuleringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062