23948sdkhjf

Höjer målen

Ny affärsmodell får Cellavision att höja marginalmålen.
Det Lundabaserade blodanalysföretaget Cellavision höjer sitt rörelsemarginalmål från 15 procent till 20 procent över enkonjunkturcykel. Bolaget meddelar även en uppföljningsorder till en veterinäramerikansk laboratoriekedja till ett värde överstigande 30 miljoner kronor under 2015.

- Vi ser dock samtidigt att försäljningen i andra kvartalet 2015 kommer att vara något lägre än det mycket starka jämförelsekvartalet för 2014, skriver Cellavision i ett pressmeddelande.

Med anledning av ovanstående informerar Cellavision att det av bolaget förväntade rörelseresultat, ebit, förväntas överstiga 65 miljoner kronor för helåret 2015.

- Den huvudsakliga anledningen till det nya målet med 20 procent i rörelsemarginal är den skalbara affärsmodellen där Cellavision primärt säljer indirekt via globala partners. Försäljningsökningar över tiden tillsammans med en optimering av rörelsekostnader möjliggör detta reviderade mål. Samtidigt ska vi komma ihåg att Cellavision ofta har stora variationer i försäljning mellan enskilda kvartal och Cellavisions försäljningstillväxt kommer även fortsättningsvis att fluktuera per kvartal, skriver Cellavision.

Över en konjunkturcykel kvarstår målet på 15 procent i omsättningstillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078