23948sdkhjf

Medivirsubstanser till klinisk fas

Partnern startar upp två kliniska studier med behandlingar mot hepatit C.
Läkemedelsbolaget Medivir meddelar i dag att samarbetspartnern Janssen har startat upp en ny klinisk fas I-studie med en kombination av de antivirala substanserna simeprevir och odalasvir. I studien ska behandlingregimens effekt på omsättningen av AL-335, som verkar hämmande på polymeras hos hepatit C-virus, kartläggas.

Studien genomförs av Alios Biopharma, en del av Janssen Pharmaceutical Companies. Den utförs med friska personer som delas in i två olika behandlingsgrupper.

I slutet av juli meddelade Medivir dessutom att Alios Biopharma har startat upp en klinisk fas I-studie med polymerashämmaren AL-704. Även där ligger fokus på virussjukdomen hepatit C. Studien är randomiserad, dubbelblindad och placebokontrollerad. Den omfattar både friska frivilliga och personer med kronisk hepatit C-infektion av genotyp 1 och 3. De delas in i tre behandlingsgrupper.

AL-704 är den andra läkemedelskandidaten som når klinisk fas från ett forsknings- och utvecklingsavtal som Medivir ingick i maj 2008 med Janssen Products. Den nukleotidbaserade molekylen verkar genom att hämma NS5B-proteinet, som spelar en viktig roll i hepatit C-virusets förökning.

Läs mer om Medivir.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094