23948sdkhjf

GU Holding-bolag till Aktietorget

Forskningsbolagen Alzinova och Toleranzia förbereder sig inför steget ut på Aktietorget.
Det Göteborgsbaserade forskningsbolaget Alzinova har tagit in drygt fem miljoner kronor genom en övertecknad riktad nyemission. De pengar som tagits in ska användas till bolagets fortsatta arbete fram till en listningsemission som ska genomföras i höst inför en planerad notering på Aktietorget. Där har de 59 parter som deltog i nyemissionen åtagit sig att teckna aktier.

Alzinovas fokus ligger på utvecklingen av vaccin mot demenssjukdomen alzheimer. Målet är att påbörja en klinisk fas I-studie under år 2018. Bolaget är beläget vid GU Holdings inkubator i Göteborg.

Ett annat GU Holding-bolag som siktar in sig mot Aktietorget är Toleranzia. I slutet av juli genomförde bolaget en riktad nyemission som fulltecknades och därmed fyllde kassan med sex miljoner kronor till.

Toleranzia utvecklar läkemedel för olika autoimmuna sjukdomar, alla i preklinisk fas. I maj tilldelades Toleranzia särläkemedelsstatus i både EU och USA för sin läkemedelskandidat riktad mot den neuromuskulära sjukdomen Myastenia Gravis. Syftet med den stärkta kassan är att finansiera den prekliniska utvecklingen fram till en listningsemission som ska genomföras under senhösten. Även denna listningsemission genomförs inför en notering på Aktietorget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063