23948sdkhjf

Positivt från Oasmia

Bolagets läkemedel visar upp lovande preliminära resultat i en jämförelse med konkurrenten.
Läkemedelsbolaget Oasmia redovisar positiva resultat från en jämförande studie med sitt cancerläkemedel Paclical och Abraxane, som marknadsförs av Celgene. Resultaten visar att båda produkterna har en liknande farmakokinetisk profil. Studien utfördes på kvinnor som drabbats av metastatisk bröstcancer.

- Vi anser att vår teknologi är mycket bättre än Abraxane, eftersom den ökar lösligheten för paklitaxel i vatten, kommenterar Margareta Eriksson, vice president of Clinical Development hos Oasmia, i ett pressmeddelande.

Oasmia tror att dessa data kommer att stärka dess framtida tillväxt jämfört med konkurrenter inom onkologisektorn, framgår det vidare.

Preliminära resultat från studien visar att det vattenlösliga och lösningsfria cancerläkemedlet Paclical och det världsledande läkemedlet Abraxane uppvisar i stort sett identiska koncentrationskurvor för totalt och fritt paklitaxel efter intravenös infusion av 260 mg/m2, vilket antyder att effektiviten är likvärdig för de båda läkemedlen, uppger bolaget.

Läs mer om Oasmia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063