23948sdkhjf

Episurf tar in pengar

Planerar två emissioner och anställer ny finanschef.
Styrelsen för Episurf Medical har beslutat att medtechbolaget ska genomföra en företrädesemission för att ta in upp till 120 miljoner kronor. I emissionen ska aktieägarna få en teckningsrätt för varje innehavd aktie, där aktier av serie A och B ger rätt att teckna aktier av samma serie. Aktierna ska tecknas till kursen 15 kronor per aktie. Teckningsperioden beräknas sträcka sig från 26 augusti till och med 10 september 2015. Emissionen är garanterad till 75 procent.

Den stärkta kassan ska användas till att skynda på bolagets arbete med att expandera sin säljstyrka , att bredda produktportföljen samt för att nå den nordamerikanska marknaden.

Förutom denna emission föreslog styrelsen även en emission riktad till bolagets nya finanschef, CFO, Pål Ryfors, som tillträder i december. Han innehar nu motsvarande tjänst på Marginalen Bank, där han har arbetat sedan år 2012.

Styrelsen föreslår att Pål Ryfors ska erbjudas att teckna upp till 16 393 B-aktier till en kurs motsvarande den som gäller på Nasdaq Stockholm dagen före emissionsbeslutet. Episurf kommer att tilldela Pål Ryfors en kontantbonus som matchar det belopp som krävs för att teckna aktierna i emissionen.

En extra bolagsstämma den 21 augusti ska besluta om de båda emissionerna blir av eller inte.

Ny på Episurf är även bolagets vd Rosemary Cunningham Thomas . Hon tillträdde i slutet av juni och kommer närmast från det brittiska mjukvarubolaget To Health.

Episurf Medical är ett Stockholmsbaserat medicinteknikföretag som utvecklar individanpassade implantat. Företaget bildades 2010 då det knoppades av från moderbolaget Diamorph.

Läs mer om Episurf Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079