23948sdkhjf

Köper svenskt medtechbolag

Det Göteborgsbaserade medtechbolaget Observe Medical köps upp av norska Navamedic.
Genom köpet blir Navamedic ägare till Observe Medicals digitala urinmätare Sippi. Den används för att monitorera urinproduktion, vilket snabbt kan ge en indikation på organsvikt, hos patienter som vårdas på intensivvårdsavdelningar. Övervakning av urinproduktion sker annars manuellt och förhoppningen med Sippi är både att spara tid för vårdpersonalen och att öka mätningarnas precision.

Förhoppningen är att Navamedic ska underlätta en bred internationell lansering av Sippi. Mätaren är i dag godkänd för användning i både EU och USA. Sippi lanserades i Norden och i Tyskland under årets första kvartal och nu hoppas Navamedic på en stark försäljningstillväxt.

- Förvärvet följer vår strategi att bredda vår produktportfölj med produkter som vi själva äger. Vi tror att Observe Medicals innovativa urinmätare har en betydande global försäljningspotential och skapar möjligheter att etablera Navamedic på nya marknader, säger Tom Rönnlund, vd på Navamedic, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår inledningsvis till 35 miljoner norska kronor, vilket kan jämföras med nära 37 miljoner svenska kronor. Om den internationella försäljningen går bra så kan priset öka till maximalt 125 miljoner norska kronor, motsvarande 132 miljoner svenska kronor, samt royaltyersättningar fram till år 2023.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095