23948sdkhjf

Orexo får utökat godkännande

Zubsolv godkänns för en utökad indikation i USA.
Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett ett godkännande för Zubsolv, Orexos behandling mot opiatberoende, som utökar preparatets nuvarande indikation. Zubsolv godkändes av FDA i juli 2013 . Läkemedlet är en oral behandling i tablettform som innehåller substanserna buprenorfin och naloxon.

Det utökade godkännandet gäller initiering av buprenorfin för underhållsbehandling av patienter med opiatberoende, enligt ett pressmeddelande från Orexo.

Det är baserat på två fas III studier som visar att behandling med Zubsolv är effektiv och har en stabil säkerhetsprofil. Initiering av behandling är det första steget en läkare utför när patienten går från opiaten han eller hon är beroende av, till Zubsolv för den långsiktiga underhållsbehandlingen för sitt opiatberoende, skriver Orexo vidare.

- FDA:s godkännande för initieringsbehandling utgör ytterligare en viktig milstolpe för Zubsolv, säger Nikolaj Sørensen, vd för Orexo, i en skriftlig kommentar och fortsätter:

- Tillägget av den utökade indikationen för initiering av underhållsbehandling kan ytterligare förstärka den positiva utvecklingen av försäljningen av Zubsolv. Förra månaden ökade vår marknadsandel med 0,2 procentenheter till 6,1 procent, vilket är den högsta nivån sedan lanseringen. Detta är den åttonde veckan i rad med ökade marknadsandelar på fyra-veckors basis sedan mitten av juni.

Läs mer om Orexo.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063