23948sdkhjf

Bactiguard får stororder

En order på 28 miljoner kronor förväntas få en positiv påverkan på årsresultatet.
Bactiguard har mottagit en tilläggsorder från medtechbolaget CR Bard på cirka 28 miljoner kronor. Ordern gäller Bactiguards infektionshämmande ytbeläggning, som används för att motverka bakterietillväxt på Bards katetrar. Målet är att utöka buffertlagret av katetrarna.

Tilläggsordern gör att intäkterna från Bard kommer att vara högre i år än tidigare.

- Tilläggsordern från Bard är mycket positiv och glädjande. Den ger en extra intäkt på 28 miljoner, med en stark påverkan på kassaflödet. Detta kan ställas i relation till att licensaffären med Bard uppgick till totalt cirka 90 miljoner kronor förra året, säger Bactiguards marknads och kommunikationschef Cecilia Edström.

- Ordern ger en direkt resultatpåverkan och kapitalinjektion, som är positiv för Bactiguards finansiella ställning. Försäljningen till Bard har varit stabil under lång tid och vi ser ingen omedelbar påverkan på den underliggande affären.

Dagens nyhet fick bolagets aktie att gå upp. Vid handelsstart låg den på 11,35 kronor och i skrivande stund är priset 12,8. Som mest låg den på 13,95 kronor, vid 09:50-tiden. De senaste åren har Bactiguard dock haft det tufft och aktien har dalat. I bolagets strategi för att vända den negativa trenden och få in fler "Bard-ordrar" ligger fokus på sälj.

- Vårt fokus är och förblir att expandera affärerna, både geografiskt och genom nya licensaffärer. Därför investerar vi i vår försäljnings- och marknadsorganisation och allokerar mer resurser till att utveckla nya licensaffärer, säger Cecilia Edström.

Läs mer om Bactiguard.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094